wtorek, 29 października 2013

CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ I MARSHMALLOWS





Składniki:

130g mąki
pół łyżeczki proszku do pieczenia
50g cukru
75g miękkiego masła
1 jajko
50g drobinek czekoladowych lub posiekanej gorzkiej czekolady
30g małych pianek marshmallows

Wykonanie:

Masło i cukier utrzeć na białą masę. Dodać jajko i dalej ucierać. Do innej miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać drobinki czekoladowe oraz pianki marshmallows. Połączyć z mokrą i masą i dokładnie wymieszać, ale nie za długo. Z ciasta odrywać nieduże kawałki, formować kulki i układać na blasze wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia. Kulki lekko spłaszczać. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez około 15 minut.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz