poniedziałek, 14 października 2013
PIECZONE KLOPSIKI Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z WARZYWAMI
Najprostszy i najmniej pracochłonny obiad jaki zrobiłam w życiu. Słowo zrobiłam też jest tutaj mocnym nadużyciem. Po prostu kupiłam warzywa i białą kiełbasę. Pokroiłam i wstawiłam do piekarnika. Ot i cała filozofia.
Składniki:
5 białych kiełbasek
3 obrane marchewki
1 obrana pietruszka
1 cebula
1 cukinia
2 papryki
1kg czystych, wyszorowanych ziemniaków
oliwa, sól i pieprz
Wykonanie:
Ziemniaki umyć i pokroić na ćwiartki. Pozostałe warzywa pokroić dowolnie. Z kiełbasek wyciskać małe klopsiki. Wszystko umieścić w dużym naczyniu do zapiekania. Polać oliwą, posolić, popieprzyć i dobrze wymieszać. Piec w piekarniku, aż warzywa będą miękkie, a klopsiki upieczone.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz