niedziela, 8 czerwca 2014

CHRUPKI SEROWO - TYMIANKOWE



Idealna przekąska do zabranie ze sobą w drogę albo na piknik. Wyjątkowo lubiana przez moje dzieciaki. Zawsze walczą o ostatni kawałek :) Myślę, ze innym milusińskim też przypadną do gustu.

Składniki:

4 pszenne tortille
2 łyżki oleju rzepakowego
4 łyżki startego parmezanu
1 łyżeczka suszonego tymianku

Wykonanie:

Tortille ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą posmarować za pomocą pędzelka olejem. Posypać równomiernie tymiankiem, a następnie startym parmezanem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez około 5 minut. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić i połamać na mniejsze kawałki.



Źródło przepisu książka C. Bretherton pt. "Family kitchen cookbook" z moimi zmianami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz