niedziela, 11 lipca 2010
KOTLECIKI ZIEMNACZANE
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju niemięsne kotleciki, a te są jednymi z moich ulubionych.
Składniki:
500g ziemniaków (ugotowanych i ugniecionych)
5 plastrów szynki pokrojonej na drobniejsze kawałeczki
40g utartego sera ( najlepiej cheddara)
pół pęczka posiekanego szczypiorku
1 jajko
100g śmietany jogurtowej
kilka łyżek bułki tartej
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
W misce połączyć wszystkie składniki i z powstałej masy formować małe kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor, z dwóch stron. Ja podaję zazwyczaj z sałatą.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ciekawy przepis na kotleciki. Dodatek szynki i sera ciekawy. Chętnie wypróbuję przy nadarzającej się okazji;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
przy okazji zapraszam do konkursu trwa do 4 sierpnia do północy a do zgarnięcia fajne nagrody;)
OdpowiedzUsuńhttp://filozofiasmaku.blogspot.com/2010/07/wielkie-chrupanie-zapraszam-do-konkursu.html