sobota, 10 lipca 2010

MUFFINY JAGODOWO - KOKOSOWE



Moja przeróbka przepisu Nigelli na muffiny jagodowe.

Składniki:

200g mąki
75g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
szczypta soli
3 łyżki wiórków kokosowych
75g roztopionego masła
1 jajko
150 ml maślanki
50 ml mleczka kokosowego
200g jagód

Wykonanie:

W jednym naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki, w innym wszystkie suche. Następnie połączyć składniki mokre z suchymi i na koniec delikatnie wmieszać do masy jagody. Nakładać do wyłożonej wcześniej papierowymi foremkami formy na muffiny. Piec przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200C. Z podanej ilości składników wychodzi 12 muffinów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz