środa, 1 września 2010

BABECZKI KAJMAKOWE Z BANANAMI




Mam kilka ulubionych połączeń smaków. Jednym z nich jest banan - kajmak ( toffi albo karmel). Postanowiłam wypróbować to połączenie w klasycznych babeczkach i oto one...

Składniki:

125g mąki
125g miękkiego masła
5 kopiastych łyżek masy kajmakowej
2 jajka
3 - 4 łyżki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 małe banany pokrojone na kawałki

Wykonanie:

Dokładnie zmiksować wszystkie składniki(oprócz bananów)na jednolitą masę. Do masy dodać kawałki bananów i wymieszać. Nakładać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez około 20 minut, aż babeczki będą złociste. Z podanej ilości składników wychodzi 10 babeczek.

10 komentarzy:

  1. Mniam! Ogromne smakowitości u Ciebie widzę. ;)

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne, pyszne i jeszcze raz pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  3. kurcze ale mi smaka narobiłaś na noc

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow! Przepis drukuję do wypróbowania, bo brzmi fantastycznie!

    OdpowiedzUsuń
  5. ojeju! wyglądają i brzmią (a dokładniej ich nazwa brzmi) baardzo kusząco ;]

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam takie babeczki kajmakowe, Twoje wyglądają wspaniale

    OdpowiedzUsuń
  7. wyglądają przesmacznie, pęknięcie jest idealne
    nie jadłam jeszcze babeczek z kajmakiem, muszę kiedyś wypróbować ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. bardzo oryginalne, jak dla mnie, połaczenie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Zapraszam również do zabawy, szczegóły na moim blogu http://nozemwidelcem.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  10. No proszę kolejny super przepis do wykożystania!!!

    OdpowiedzUsuń