środa, 1 września 2010
BABECZKI KAJMAKOWE Z BANANAMI
Mam kilka ulubionych połączeń smaków. Jednym z nich jest banan - kajmak ( toffi albo karmel). Postanowiłam wypróbować to połączenie w klasycznych babeczkach i oto one...
Składniki:
125g mąki
125g miękkiego masła
5 kopiastych łyżek masy kajmakowej
2 jajka
3 - 4 łyżki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 małe banany pokrojone na kawałki
Wykonanie:
Dokładnie zmiksować wszystkie składniki(oprócz bananów)na jednolitą masę. Do masy dodać kawałki bananów i wymieszać. Nakładać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez około 20 minut, aż babeczki będą złociste. Z podanej ilości składników wychodzi 10 babeczek.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mniam! Ogromne smakowitości u Ciebie widzę. ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Pyszne, pyszne i jeszcze raz pyszne:)
OdpowiedzUsuńkurcze ale mi smaka narobiłaś na noc
OdpowiedzUsuńWow! Przepis drukuję do wypróbowania, bo brzmi fantastycznie!
OdpowiedzUsuńojeju! wyglądają i brzmią (a dokładniej ich nazwa brzmi) baardzo kusząco ;]
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie babeczki kajmakowe, Twoje wyglądają wspaniale
OdpowiedzUsuńwyglądają przesmacznie, pęknięcie jest idealne
OdpowiedzUsuńnie jadłam jeszcze babeczek z kajmakiem, muszę kiedyś wypróbować ;)
bardzo oryginalne, jak dla mnie, połaczenie :)
OdpowiedzUsuńZapraszam również do zabawy, szczegóły na moim blogu http://nozemwidelcem.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńNo proszę kolejny super przepis do wykożystania!!!
OdpowiedzUsuń