sobota, 4 września 2010

MAKARON Z PESTO BROKUŁOWYM



Składniki:

250g makaronu
1 brokuł
50g parmezanu
2 ząbki czosnku
20 ml oliwy z oliwek
2 łyżki sezamu
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Makaron ugotować al dente. Brokuł podzielić na różyczki i obgotować krótko, po czym schłodzić. Zmiksować w blenderze razem z czosnkiem, parmezanem, oliwą i ziarnami sezamu. Otrzymane pesto brokułowe wmieszać z jeszcze gorącym makaronem.

4 komentarze:

  1. ale szybko!
    a jak smacznie... i zielono. uwielbiam ten kolor. i takie łatwe, ekspresowe, a zarazem efektowne dania ;]

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomysł! I jakie ładne kolory na talerzu... ;)

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. cudowne kolory. smak pewnie też :)

    OdpowiedzUsuń