poniedziałek, 4 października 2010
MUFFINY Z MASŁEM ORZECHOWYM I SNICKERSEM
Z przepisu Nigelli Lawson z "How to be a domestic goddess". Wielbicielom batonika Snickers lub masła orzechowego z pewnością posmakują.
Składniki:
250g mąki
85g brązowego cukru
1i1/2 łyżki proszku do pieczenia
szczypta soli
160g masła orzechowego (typu crunchy)
60g stopionego masła
1 duże jajko
175ml mleka
3 pokrojone na kawałki batoniki Snickers
Wykonanie:
Wymieszać mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia i solą. Dodać masło orzechowe i wymieszać, aż do uzyskania kruszonki. Dodać stopione masło, jajko, mleko i wymieszać. Na koniec do masy wmieszać kawałki Snickersów i napełnić nią 12 foremek na muffiny. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 20 - 25 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
to się nazywają "wypasione" muffinki;)
OdpowiedzUsuńod samego patrzenia już mi smakują :)
OdpowiedzUsuńalez musza byc pyszne z takimi dodatkami:) a wiec porywam babeczke do herbatki:)
OdpowiedzUsuńmm to musi być smaczne! :)
OdpowiedzUsuńojej jakie piękne, zapraszam do mnie http://nymuffin.blogspot.com/2014/03/snickers-muffins-with-slated-caramel.html
OdpowiedzUsuń