środa, 1 grudnia 2010
PLACUSZKI Z RICOTTY
Lekkie jak chmurki i bardzo smaczne. Zawierają dużo białka i mało węglowodanów, gdyż są pozbawione mąki.
Składniki:
300g drobniutko pokrojonych jabłek
1 łyżka rodzynek
200g sera ricotta
1 łyżka syropu klonowego
4 jajka
1/2 łyżeczki soli
szczypta cynamonu
Wykonanie:
Żółtka oddzielić od białek i wymieszać z jabłkami, rodzynkami, serem, syropem klonowym, solą i cynamonem. Białka ubić na sztywno i dodać do masy. Lekko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć małe placuszki (duże będą się ciężko przewracać). Po usmażeniu osączyć z tłuszczu i posypać cukrem pudrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
takie delikatne placuszki są najlepsze :)
OdpowiedzUsuńach jak ja lubie takie placuszki i chetnie bym Twoje zjadla:)
OdpowiedzUsuńfajne te Twoje przepisy, placuszki urokliwe;)
OdpowiedzUsuń