piątek, 9 listopada 2012
KULKI Z ŁOSOSIA W SOSIE CHRZANOWYM
Prosty i szybki, ale smaczny piątkowy obiad.
Dla mnie to także comfort food, bo mam dzisiaj lekkiego doła. Ulubiona ryba i makaron.
Składniki:
250g filetu z łososia
1 pęczek koperku
1 łyżka maki kukurydzianej
sól i biały pieprz do smaku
na sos: łyżka tartego chrzanu ze słoika, 70ml słodkiej śmietany, odrobina soku z cytryny do smaku
makaron razowy
Wykonanie:
Surowego łososia, posiekamy koperek i mąkę kukurydzianą zmiksować w robocie kuchennym. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i formować z powstałej masy niewielkie kuleczki. Ugotować w wodzie, co zajmie około 5 minut(od momentu wrzenia).
W innym rondelku podgrzać śmietankę. Dodać chrzan i wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Makaron ugotować wedle przepisu na opakowaniu.
Na makaron wykładać po kilka kulek łososiowych. Całość polewać sosem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ana, danie bardzo mi się podoba!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Swietne! I blyskawiczne, a to dla mnie wazne, bo zwykle nie mam duzo czasu na pichcenie po pracy.
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na ekspresowy obiad :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do zabawy! :)))
OdpowiedzUsuńhttp://kacikkasi.blogspot.com/2012/11/liebster-award.html
Kasiu,
UsuńBardzo mi miło, że pomyślałaś o moim blogu przy nominacji, ale nie przepadam za łańcuszkami. Mimo to, dziękuję i pozdrawiam :)
faktycznie, do ryby idealnie pasuje koperek, ale nigdy nie robiłam takich kuleczek, patrząc na to zdjęcie - wiem że na pewno je zrobię. Życzę aby dół został zakopany i uśmiechu na twarzy.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
monika
Dziękuję i pozdrawiam także.
Usuńehhh... tęsknię za łososiem, i za chrzanem... pyszne te Twoje kulki ;0
OdpowiedzUsuń