Za oknem biało i zimno, a u mnie ciepło i kwiatowo, ale także biało.
Składniki:
60g białej czekolady
120 ml skondensowane mleka niesłodzonego
1 łyżka wody różanej
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
Wykonanie:
Podgrzać mleko skondensowane z cukrem (ewentualnie). Dodać wodę różaną i czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia i połączenia się składników. Nie dopuścić do zagotowania się mleka. Najlepiej robić to w kąpieli wodnej.
jeszcze nigdy nie piłam białej gorącej czekolady, wspaniały pomysł!
OdpowiedzUsuńidealna na takie chłodne popołudnia jak dzisiejsze :)
OdpowiedzUsuńz wodą różaną? ojej, ale musi być cudowna!
OdpowiedzUsuńprzemarzłam i kubas, szczególnie taki, właśnie choco mi się teraz przydał :)
OdpowiedzUsuńBiała czekolada z wodą różaną - musiała pięknie pachnieć. Z przyjemnością bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuń