niedziela, 13 stycznia 2013

CZEKOLADA DO PICIA


Za oknem biało i zimno, a u mnie ciepło i kwiatowo, ale także biało.

Składniki:

60g białej czekolady
120 ml skondensowane mleka niesłodzonego
1 łyżka wody różanej
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)


Wykonanie:

Podgrzać mleko skondensowane z cukrem (ewentualnie). Dodać wodę różaną i czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia i połączenia się składników. Nie dopuścić do zagotowania się mleka. Najlepiej robić to w kąpieli wodnej.

5 komentarzy:

  1. jeszcze nigdy nie piłam białej gorącej czekolady, wspaniały pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  2. idealna na takie chłodne popołudnia jak dzisiejsze :)

    OdpowiedzUsuń
  3. z wodą różaną? ojej, ale musi być cudowna!

    OdpowiedzUsuń
  4. przemarzłam i kubas, szczególnie taki, właśnie choco mi się teraz przydał :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Biała czekolada z wodą różaną - musiała pięknie pachnieć. Z przyjemnością bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń