poniedziałek, 7 stycznia 2013
KIEŁBASKI W SOSIE POMIDOROWYM
Czy kiełbaski mogą być daniem obiadowym? Niektórzy mogą się obruszyć, ale według mnie tak. Szczególnie na szybki, poniedziałkowy obiad, po weekendowym biesiadowaniu...
Składniki:
3 dobre kiełbaski (użyłam kiełbasek wieprzowych z czosnkiem niedźwiedzim)
1 puszka pomidorów
1 szalotka
1 gałązka rozmarynu
1 duży ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
sól, cukier i pieprz do smaku
Wykonanie:
Na patelni rozgrzać oliwę. Włożyć posiekaną szalotkę i zeszklić ją. Dodać rozgnieciony ząbek czosnku, a po chwili wlać puszkę pomidorów i pół szklanki wody. Umieścić gałązkę rozmarynu i zagotować. Włożyć do sosu nakłute kiełbaski i gotować, aż nadmiar wody odparuje i sos będzie miał odpowiednią konsystencję. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
fajny pomysł :) bardzo smakowicie się prezentują mówię ja Stara Kiełbasiara ;)
OdpowiedzUsuń