piątek, 15 marca 2013

RYBA ZAPIEKANA POD SEROWĄ KOŁDERKĄ



Piątkowy obiad. Tradycyjnie rybka.

Składniki:

4 filety z dorsza
1 cebula
2 małe cukinie
1 pęczek pietruszki
1 mały kartonik przecieru pomidorowego
1 kula mozzarelli
oliwa
sól i pieprz

Wykonanie:

Cebulę obrać i drobno posiekać. Cukinię umyć i pokroić w talarki. Na patelni rozgrzać oliwę. Włożyć cebulę i podsmażyć, aż się zeszkli. Dodać cukinię oraz przecier pomidorowy. Dusić około 10 minut, po czym doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wsypać drobno posiekaną pietruszkę i wymieszać. Sos wlać do naczynia do zapiekania. Umieścić na nim filety rybne. Na wierzchu ułożyć plastry mozzarelli. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 20 - 25 minut.

1 komentarz: