piątek, 15 marca 2013
RYBA ZAPIEKANA POD SEROWĄ KOŁDERKĄ
Piątkowy obiad. Tradycyjnie rybka.
Składniki:
4 filety z dorsza
1 cebula
2 małe cukinie
1 pęczek pietruszki
1 mały kartonik przecieru pomidorowego
1 kula mozzarelli
oliwa
sól i pieprz
Wykonanie:
Cebulę obrać i drobno posiekać. Cukinię umyć i pokroić w talarki. Na patelni rozgrzać oliwę. Włożyć cebulę i podsmażyć, aż się zeszkli. Dodać cukinię oraz przecier pomidorowy. Dusić około 10 minut, po czym doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wsypać drobno posiekaną pietruszkę i wymieszać. Sos wlać do naczynia do zapiekania. Umieścić na nim filety rybne. Na wierzchu ułożyć plastry mozzarelli. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 20 - 25 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
fajny sposób na rybkę :)
OdpowiedzUsuń