środa, 9 października 2013
KOSTKA OWSIANA Z BANANEM, CZEKOLADĄ I ORZECHAMI
Składniki:
1 szklanka mąki
1 szklanka płatków owsianych
1/2 szklanki brązowego cukru
1 jajko
70g masła
200g mleka skondensowanego słodzonego
1 banan
garść orzechów włoskich
garść czekoladowych drobinek
Wykonanie:
Zmiksować w robocie mąkę, płatki owsiane, miękkie masło, cukier i jajko. Z uzyskanego ciasta wziąć 2/3 i wyłożyć nim nasmarowaną wcześniej formę do pieczenia (użyłam klasycznej kwadratowej). Piec w piekarniku nagrzanym do 170C przez około 10 minut. W tym czasie rozgnieść banana i wymieszać go dokładnie z mlekiem skondensowanym. Masą posmarować dno podpieczonego ciasta. Na masę wysypać w miarę równomiernie posiekane orzechy i drobinki czekoladowe. Wierzch przykryć pozostałym ciastem. Włożyć ponownie do piekarnika na 25 - 30 minut. Ostudzić i pokroić na kawałki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Świetna :) Tyle dobrego w jednym kawałku :)
OdpowiedzUsuń