poniedziałek, 21 października 2013

MAKARON Z CHORIZO, DYNIĄ I RUKOLĄ





Składniki:

250g makaronu
300g dyni (obranej i pokrojonej w kostkę)
100g chorizo
2 garści rukoli
1 garść pestek z dyni (uprażonych)
1 łyżeczka wędzonej papryki
oliwa z oliwek
sól i pieprz

Wykonanie:

Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Na dużą patelnię wlać trochę oliwy i rozgrzać ją. Wrzucić dynię i smażyć, aż będzie stosunkowo miękka, ale nie będzie się rozpadać.Pod koniec smażenia dynię doprawić solą i wędzoną papryką Na innej patelni podsmażyć pokrojone chorizo, aż będzie chrupiące. Z części rukoli i oliwy zrobić pesto. Z pesto wymieszać ugotowany makaron. Połączyć z resztą składników.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz