poniedziałek, 18 listopada 2013

SMAŻONY RYŻ BANANOWY




Bardzo proste i zaskakująco pyszne danie.

Składniki:

200g ugotowanego ryżu basmati
1 banan
masło do smażenia (klarowane)
ciemny cukier trzcinowy (użyłam jasnego)
sok wyciśnięty z limonki

Wykonanie:

Masło roztopić na patelni i podsmażyć na nim ryż, aż będzie lekko przyrumieniony. Dodać pokrojonego banana i smażyć jeszcze kilka minut. Podawać z cukrem i sokiem z limonki. Ja cukier dodałam jeszcze w trakcie smażenia.




Źródło przepisu - książka wydana przez Ikea "Nasze jedzenie - naturalnie!".


3 komentarze:

  1. Pychota! *__* Przepis dodam do zakładek i zrobię, gdy tylko zostanie mi trochę ryżu :3

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawy pomysł i na pewno smaczny:)

    OdpowiedzUsuń