poniedziałek, 18 listopada 2013
SMAŻONY RYŻ BANANOWY
Bardzo proste i zaskakująco pyszne danie.
Składniki:
200g ugotowanego ryżu basmati
1 banan
masło do smażenia (klarowane)
ciemny cukier trzcinowy (użyłam jasnego)
sok wyciśnięty z limonki
Wykonanie:
Masło roztopić na patelni i podsmażyć na nim ryż, aż będzie lekko przyrumieniony. Dodać pokrojonego banana i smażyć jeszcze kilka minut. Podawać z cukrem i sokiem z limonki. Ja cukier dodałam jeszcze w trakcie smażenia.
Źródło przepisu - książka wydana przez Ikea "Nasze jedzenie - naturalnie!".
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
pychotka!!!
OdpowiedzUsuńPychota! *__* Przepis dodam do zakładek i zrobię, gdy tylko zostanie mi trochę ryżu :3
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł i na pewno smaczny:)
OdpowiedzUsuń