wtorek, 11 lutego 2014
LEMONIADA POKRZYWOWA
Dzisiaj dzielę się nie przepisem, ale moim odkryciem jakim jest lemoniada pokrzywowa. Kupiłam ją z ciekawości i głównie dla jej tzw. walorów odżywczych tudzież zdrowotnych (oczyszcza krew i dostarcza organizmowi sporo żelaza). Nie spodziewałam się, że będzie całkiem smaczna. Jest odrobinę gorzka, gdyż ma tylko niewielki dodatek miodu gryczanego, poza tym żadnych innych cukrów. Producent ma w swojej ofercie także lemoniadę głogową oraz lipową.
W sezonie pokuszę się chyba o przygotowanie własnej wersji ziołowych lemoniad.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
o czegoś takiego nie widziałam ani nie próbowałam:D
OdpowiedzUsuńTo dla mnie nowość zupełna. Szkoda tylko, że ma w składzie miód gryczany, którego nie cierpię, czy ta lipowa i głogowa, też go zawierają?
OdpowiedzUsuńSzczerze mówiąc, to nie wiem, bo zakupiłam tylko pokrzywową. Następnym razem zapytam.
Usuńwszystkie zawierają miód gryczany ;)
Usuń