wtorek, 11 lutego 2014

LEMONIADA POKRZYWOWA





Dzisiaj dzielę się nie przepisem, ale moim odkryciem jakim jest lemoniada pokrzywowa. Kupiłam ją z ciekawości i głównie dla jej tzw. walorów odżywczych tudzież zdrowotnych (oczyszcza krew i dostarcza organizmowi sporo żelaza). Nie spodziewałam się, że będzie całkiem smaczna. Jest odrobinę gorzka, gdyż ma tylko niewielki dodatek miodu gryczanego, poza tym żadnych innych cukrów. Producent ma w swojej ofercie także lemoniadę głogową oraz lipową.
W sezonie pokuszę się chyba o przygotowanie własnej wersji ziołowych lemoniad.


4 komentarze:

  1. o czegoś takiego nie widziałam ani nie próbowałam:D

    OdpowiedzUsuń
  2. To dla mnie nowość zupełna. Szkoda tylko, że ma w składzie miód gryczany, którego nie cierpię, czy ta lipowa i głogowa, też go zawierają?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szczerze mówiąc, to nie wiem, bo zakupiłam tylko pokrzywową. Następnym razem zapytam.

      Usuń
    2. wszystkie zawierają miód gryczany ;)

      Usuń