środa, 19 marca 2014

PALUCHY RYBNE W JAGLANEJ PANIERCE





Składniki:

400g świeżego fileta z dorsza
2 łyżki kaszy jaglanej
2 łyżki bułki tartej
1 łyżka mielonych migdałów
jajko
sok z cytryny
mąka
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Filet z dorsza pokroić na mniejsze pasy. Każdy kawałek skropić sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem i odstawić na kilka minut. Następnie oprószyć mąką, maczać w rozbełtanym jajku i obtaczać w panierce. Panierkę przygotować ze zmielonej (najlepiej w młynku do kawy) kaszy jaglanej, bułki tartej, zmielonych migdałów i odrobiny soli. Gotowe kawałki ryby smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obydwu stron.


2 komentarze:

  1. świetny pomysł nie robiłam takiej panierki, chętnie wypróbuje:)

    OdpowiedzUsuń
  2. wszystko co jaglane jest dla mnie ciekawe:) na pewno spróbuję takiej jaglanej panierki:)

    OdpowiedzUsuń