środa, 22 lipca 2015

BATONY SERNIKOWE Z CZEREŚNIAMI


Składniki:

Spód: 100g ciastek kakaowych, 50g miękkiego masła

400g serka kremowego
80g cukru pudru
50g białej czekolady
2 jajka

garść wydrylowanych czereśni


Wykonanie:

Ciastka drobno rozkruszyć i wymieszać z miękkim masłem. Masę wyłożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. W misie utrzeć jajka z cukrem pudrem i serkiem śmietankowym. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać do masy serowej i dokładnie wymieszać. Wylać na uprzednio przygotowany spód z ciastek.Wierzch wyłożyć połówkami czereśni. Piec w piekarniku nagrzanym do 170C przez około 45 minut. Schłodzić w lodówce i pokroić na batony.


Źródło KUKBUK RODZINA 2015 z moimi zmianami.

2 komentarze: