wtorek, 27 października 2015

CZIPSY Z JARMUŻU



Składniki:

1 pęczek jarmużu (5 dużych liści)
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny
1/4 łyżeczki chili
szczypta soli
szczypta czarnego pieprzu

Wykonanie

Jarmuż umyć i osuszyć. Wykroić grube łodygi, a liście porwać na drobniejsze kawałki. Włożyć do miski i dokładnie natrzeć olejem i przyprawami. Ja użyłam gotowych już rozdrobnionych liści jarmużu w ilości mniej więcej pół opakowania. Piekarnik rozgrzać do 200C. Liście ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ciasno jeden obok drugiego. Piec w piekarniku przez około 5 minut.



Źródło przepisu - książka Marty Dymek pt. "Jadłonomia".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz