wtorek, 27 października 2015
CZIPSY Z JARMUŻU
Składniki:
1 pęczek jarmużu (5 dużych liści)
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny
1/4 łyżeczki chili
szczypta soli
szczypta czarnego pieprzu
Wykonanie
Jarmuż umyć i osuszyć. Wykroić grube łodygi, a liście porwać na drobniejsze kawałki. Włożyć do miski i dokładnie natrzeć olejem i przyprawami. Ja użyłam gotowych już rozdrobnionych liści jarmużu w ilości mniej więcej pół opakowania. Piekarnik rozgrzać do 200C. Liście ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ciasno jeden obok drugiego. Piec w piekarniku przez około 5 minut.
Źródło przepisu - książka Marty Dymek pt. "Jadłonomia".
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz