sobota, 21 sierpnia 2010
CZEKOLADOWE BABECZKI Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI
Składniki:
125g miękkiego masła
100g gorzkiej czekolady
125g brązowego cukru
140g mąki
100g suszonych śliwek pokrojonych na drobne kawałki
2 jajka
3 - 4 łyżki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki mielonego kardamonu
szczypta soli
Wykonanie:
W kąpieli wodnej rozpuścić masło i czekoladę. Ostudzić i dodać roztrzepane jajka i mleko. W misce wymieszać suche składniki i śliwki. Następnie wszystkie składniki połączyć i otrzymaną masą napełniać formy na muffinki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 20 minut. Z podanej ilości składników wychodzi 12 babeczek.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
lubię te małe babeczkowe słodkości.
OdpowiedzUsuńja ze sliwkami sucszonymi robilam,a le dodawalam jeszcze chilli :)
OdpowiedzUsuńU mnie chili odpada ze względu na dziecko.
OdpowiedzUsuńTe muffinki są rewelacyjne:) zniknęły w kilka minut:) dziękuję za wspaniały przepis:) pozdrawiam ciepło
OdpowiedzUsuń