
Zupa idealna na lato, posmakuje nawet tym, którzy nie przepadają z a cukinią.
Składniki:
2 średnie cukinie
1 mała cebula
2 średnie ziemniaki
1l bulionu ( nie miałam swojego i użyłam z kostki, ale ekologicznego)
1/2 szklanki zielonego groszku
50g sera pleśniowego ( użyłam Lazura z białą pleśnią)
garść uprażonych pestek z dyni
Wykonanie:
Obraną cukinię i ziemniaki i cebulę pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę i lekko podsmażyć podgrzane warzywa. Zalać bulionem i gotować około 10 minut. Dodać groszek i gotować do miękkości. Zdjąć z palnika i dodać pokruszony ser pleśniowy. Po przestygnięciu zmiksować. Podawać posypaną prażonymi pestkami z dyni.
Przepis dołączam do akcji:

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz