Składniki:
50g startego sera (ja użyłam cheddara)
50g mąki graham
50g miękkiego masła
2 łyżki maku
sól
Wykonanie:
Ze wszystkich składników wyrobić ciasto. Z ciasta formować małe kuleczki wielkości mirabelek i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na koniec lekko spłaszczać i piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez około 8 minut.
Uwielbiam ciasta, w których jest mak - dawno temu odkryłam te prawidłowość i do tej pory mam do nich słabośc.
OdpowiedzUsuńtakie ciasteczka mają niesamowicie interesujący smak - szczerze polecam;)
OdpowiedzUsuńCiekawe, ciekawe:)
OdpowiedzUsuńWyglądają tak smacznie! Zrobię na pewno.:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
fajne i pewnie smakowite ciasteczka
OdpowiedzUsuńdla mnie? o, jak miło!
OdpowiedzUsuńżartuję oczywiście.
śliczne małe drobiazgi ;]
podobają mi się te ciasteczka. bo są takie inne od tych, które ja zwykle piekę. bo niesłodkie.
OdpowiedzUsuńjuż mi się podobają te ciasteczka!
OdpowiedzUsuń