niedziela, 7 listopada 2010

CIASTKA SEROWE Z MAKIEM



Składniki:

50g startego sera (ja użyłam cheddara)
50g mąki graham
50g miękkiego masła
2 łyżki maku
sól

Wykonanie:

Ze wszystkich składników wyrobić ciasto. Z ciasta formować małe kuleczki wielkości mirabelek i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na koniec lekko spłaszczać i piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez około 8 minut.

8 komentarzy:

  1. Uwielbiam ciasta, w których jest mak - dawno temu odkryłam te prawidłowość i do tej pory mam do nich słabośc.

    OdpowiedzUsuń
  2. takie ciasteczka mają niesamowicie interesujący smak - szczerze polecam;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają tak smacznie! Zrobię na pewno.:)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. fajne i pewnie smakowite ciasteczka

    OdpowiedzUsuń
  5. dla mnie? o, jak miło!
    żartuję oczywiście.
    śliczne małe drobiazgi ;]

    OdpowiedzUsuń
  6. podobają mi się te ciasteczka. bo są takie inne od tych, które ja zwykle piekę. bo niesłodkie.

    OdpowiedzUsuń
  7. już mi się podobają te ciasteczka!

    OdpowiedzUsuń