Poświątecznie, ale jeszcze w świątecznym klimacie.
Składniki:
180g mąki
100g masła
50g cukru pudru
1 żółtko
50g zmielonych migdałów
Wykonanie:
Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Odrywać małe kawałki i formować z nich rogaliki, lekko spłaszczać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C, aż będą złociste. Upieczone rogaliki posypać cukrem pudrem z wanilią i kardamonem.
Prosimy o zdjęcie tych cudeniek, no chyba że aż tak dobre i nie doczekały zdjęcia ;P
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie http://kulinarne-smaki.blogspot.com/
Przepraszam za tę małą wpadkę :)
OdpowiedzUsuńmniam, mniam ;]
OdpowiedzUsuńi śliczna serwetka. taka radosna.
sliczne rogaliczki:)
OdpowiedzUsuńZjadłabym kilka! :)
OdpowiedzUsuńRogaliki - MNIAM MNIAM:)
OdpowiedzUsuńWszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Pozdrawiam Cię serdecznie:)