wtorek, 28 grudnia 2010

ROGALIKI MIGDAŁOWE Z AUSTRII



Poświątecznie, ale jeszcze w świątecznym klimacie.

Składniki:

180g mąki
100g masła
50g cukru pudru
1 żółtko
50g zmielonych migdałów

Wykonanie:

Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Odrywać małe kawałki i formować z nich rogaliki, lekko spłaszczać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C, aż będą złociste. Upieczone rogaliki posypać cukrem pudrem z wanilią i kardamonem.

6 komentarzy:

  1. Prosimy o zdjęcie tych cudeniek, no chyba że aż tak dobre i nie doczekały zdjęcia ;P
    Zapraszam do mnie http://kulinarne-smaki.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepraszam za tę małą wpadkę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam, mniam ;]
    i śliczna serwetka. taka radosna.

    OdpowiedzUsuń
  4. Rogaliki - MNIAM MNIAM:)
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
    Pozdrawiam Cię serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń