sobota, 19 marca 2011

PASTA Z SARDYNEK


Z przepisu Magdy Gessler. Autorka pisze, że jest to ulubiona pasta jej dzieci.
No cóż, ja z pewnością mogę stwierdzić, że nie jest to ulubiona pasta mojego dziecka.
Natomiast mi i mojemu M. bardzo smakowała.

Składniki:

250g białego sera (najlepiej przepuszczonego przez maszynkę)
1 puszka sardynek w pomidorach
1 łyżka masła
1 łyżeczka ketchupu
1 łyżeczka pasty pomidorowej (dałam przecier)
1 mała cebula drobno posiekana
cukier, sól i pieprz

Wykonanie:

Utrzeć masło z 1 łyżeczką cukru. Dodać ser, rozgniecione widelcem sardynki i pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

7 komentarzy:

  1. Obawiam się, że mojemu dziecku też by nie smakowała, ale mnie BARDZO:) Pozdrawiam weekendowo!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię wszelakie pasty, tę z sardynkami zapisuję! dodałabym nieco chrzanu:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Podoba mi sie, choc pewnie pominelabym ketchup, bo nie przepadam. Musi pysznie smakowac na domowym chlebie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Banalnie proste a jakie smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniała i zdrowa pasta. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Robię taką pastę od lat, przepis mojej mamy, a może nawet babci. Sardynia, makrela lub szprot w pomidorach, biały ser( ja lubię twaróg nie zmielony) cebulka, sól, pieprz i trochę koncentratu. Szybko zdrowo i smacznie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Robię taką pastę od lat, przepis mojej mamy, a może nawet babci. Sardynia, makrela lub szprot w pomidorach, biały ser( ja lubię twaróg nie zmielony) cebulka, sól, pieprz i trochę koncentratu. Szybko zdrowo i smacznie!

    OdpowiedzUsuń