środa, 21 marca 2012
TWAROGOWE BUŁECZKI Z ŻURAWINĄ I BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Składniki:
120g półtłustego, zmielonego twarogu
200g mąki
60g cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki mleka
3 łyżki oleju
pół szklanki suszonej żurawiny
1 tabliczka białej czekolady
Wykonanie:
Twaróg dobrze odcisnąć. Do twarogu dodać mleko, olej, cukier i dokładnie połączyć. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i żurawinami. Dodawać stopniowo do masy twarogowej i wyrabiać ciasto. Ciasto powinno być miękkie. odrywać niewielkie kawałki ciasta, toczyć kulki i po wyłożeniu na blachę lekko spłaszczać. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C od 15 do 20 minut. Po upieczeniu bułeczki należy ostudzić i dekorować roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
przyjemnie na sniadanie jeść takie bułęczki, tak miło zaczynać dzień.
OdpowiedzUsuńŁadne wzorki z tej białej czekolady :D
OdpowiedzUsuńJak dla mnie to fajna propozycja na drugie śniadanie lub podwieczorek :)
OdpowiedzUsuń