poniedziałek, 3 września 2012

JOGURTOWE MUFFINY Z PORZECZKĄ


Na zakończenie wakacji, albo, jak kto woli na rozpoczęcie roku szkolnego.
A jutro, jeśli oczywiście coś zostanie, do wzięcia na drugie śniadanie do szkoły.

Składniki:

150g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100g cukru trzcinowego
1 opakowanie jogurtu greckiego
70g stopionego masła
1 jajko
3/4 szklanki zamrożonych czarnych porzeczek

Wykonanie:

W jednej misce zmieszać suche składniki w innej mokre. Następnie połączyć wszystkie składniki. Na koniec dodać zamrożoną czarną porzeczkę i dokładnie wymieszać. Masę nałożyć do odpowiedniej formy wyłożonej papilotkami. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.

4 komentarze:

  1. Z porzeczką są cudowne (wiem, bo sama robiłam). Moje miały też dodatek fenkułu.

    OdpowiedzUsuń