poniedziałek, 3 września 2012
JOGURTOWE MUFFINY Z PORZECZKĄ
Na zakończenie wakacji, albo, jak kto woli na rozpoczęcie roku szkolnego.
A jutro, jeśli oczywiście coś zostanie, do wzięcia na drugie śniadanie do szkoły.
Składniki:
150g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100g cukru trzcinowego
1 opakowanie jogurtu greckiego
70g stopionego masła
1 jajko
3/4 szklanki zamrożonych czarnych porzeczek
Wykonanie:
W jednej misce zmieszać suche składniki w innej mokre. Następnie połączyć wszystkie składniki. Na koniec dodać zamrożoną czarną porzeczkę i dokładnie wymieszać. Masę nałożyć do odpowiedniej formy wyłożonej papilotkami. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Z porzeczką są cudowne (wiem, bo sama robiłam). Moje miały też dodatek fenkułu.
OdpowiedzUsuńWyglądają uroczo :)
OdpowiedzUsuńwspaniałe :) mniam!
OdpowiedzUsuńSa absolutnie pyszne!
OdpowiedzUsuń