czwartek, 13 września 2012

KARTOFLANKA Z KOPREM WŁOSKIM I ŁOSOSIEM


Ciepła i sycąca zupa to idealny obiad kiedy za oknem szaro, zimno i ponuro, tak jak dzisiaj.

Składniki:

5 - 6 średniej wielkości ziemniaków
1 bulwa kopru włoskiego
1,5l bulionu warzywnego
ok 200g filetu z łososia
kwaśna śmietana
oliwa

Wykonanie:

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Fenkuł umyć i pokroić w plasterki. W garnku rozgrzać trochę oliwy i wrzucić ziemniaki z fenkułem. Lekko podsmażyć, po czym zalać bulionem i gotować. Osobno ugotować łososia, najlepiej na parze. Po ugotowaniu rozdzielić na mniejsze kawałki. Kiedy ziemniaki i koper będą miękkie, odlać kilka chochelek zupy, a resztę zmiksować. Do zmiksowanej zupy dodać odlaną część i łososia. Wlewać do miseczek i dekorować kwaśną śmietaną.

1 komentarz:

  1. Pyszne danie, ciekawe i proste, na pewno znajdzie się w moich przepisach.:)

    Zapraszamy do Nas :http://pm-radoscgotowania.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń