czwartek, 29 listopada 2012

JAGODOWE MUFFINKI BLYTHE



...czyli mamy Gwyneth Paltrow. Z jej książki pt. "Córeczka Tatusia". Miałam straszną ochotę na jagody, nawet mrożone.
To już chyba ostatni przed Bożym Narodzeniem taki mało świąteczny przepis. Teraz będą już same serniki, pierniki i takie tam...

Składniki:

1 kostka masła
2 jajka
120ml mleka
240g mąki
170g cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
250g borówek amerykańskich (użyłam mrożonych jagód)

Wykonanie:

W misce ubijamy trzepaczka stopione masło jajka i mleko. W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia i solą. Do suchych składników dodajemy mokre, dodajemy zamrożone jagody i mieszamy. Ciasto nakładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190C przez 25 - 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz