piątek, 14 grudnia 2012
BURACZANE TZATZIKI
Amatorom buraka z pewnością będzie smakowało. Zwolennikom klasyki - nie jestem pewna.
U mnie zagości na świątecznym stole jako dodatek do mięs.
Składniki:
5 buraków
1 opakowanie jogurtu greckiego
2 ząbki czosnku
sok z połowy cytryny
sól i pieprz do smaku.
Wykonanie:
Buraki ugotować, ostudzić i obrać ze skóry. Zetrzeć na największych oczkach tarki. Wymieszać z sokiem z cytryny. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Połączyć z burakami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ciekawy sposób na buraki - podoba mi się. Lubię takie niebanalne kombinacje.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł. Na pewno ta wersja jest bardzo smaczna!
OdpowiedzUsuńwow! takie proste a takie pyszne!
OdpowiedzUsuńbardzo fajna sprawa : ))
OdpowiedzUsuń