piątek, 14 grudnia 2012

BURACZANE TZATZIKI


Amatorom buraka z pewnością będzie smakowało. Zwolennikom klasyki - nie jestem pewna.
U mnie zagości na świątecznym stole jako dodatek do mięs.

Składniki:

5 buraków
1 opakowanie jogurtu greckiego
2 ząbki czosnku
sok z połowy cytryny
sól i pieprz do smaku.

Wykonanie:

Buraki ugotować, ostudzić i obrać ze skóry. Zetrzeć na największych oczkach tarki. Wymieszać z sokiem z cytryny. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Połączyć z burakami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

4 komentarze:

  1. Ciekawy sposób na buraki - podoba mi się. Lubię takie niebanalne kombinacje.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny pomysł. Na pewno ta wersja jest bardzo smaczna!

    OdpowiedzUsuń
  3. wow! takie proste a takie pyszne!

    OdpowiedzUsuń