środa, 12 grudnia 2012
WAFELKI SEZAMOWE
Składniki:
1 opakowanie suchych wafli
300g krówek
5 łyżek sezamu
2 łyżki śmietanki
1 łyżka mleka w proszku (ewentualnie)
100g gorzkiej czekolady
2 łyżki masła
Wykonanie:
W rondelku umieścić krówki i śmietankę. Podgrzewać do momentu, aż krówki się roztopią i utworzą jednolitą masę. Dodać lekko zmielone w młynku do kawy ziarno sezamu i ewentualnie mleko w proszku. Dokładnie wymieszać.
W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z masłem. Wymieszać.
Wafelki smarować dość cienką warstwą masy. Ja robiłam 2 warstwy masy krówkowej i jedną czekoladowej, ale każdy może tworzyć wafelki wedle własnego uznania.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brzmi slodko
OdpowiedzUsuńPiękne!
OdpowiedzUsuńPysznie je sfotografowałaś.
Amber, dziękuję Ci bardzo za tak miły komplement. Ja z reguły nie jestem zadowolona ze swoich zdjęć.
Usuńoj ale ja lubię domowe wafle! a takiego połączenia jeszcze nie jadła :(
OdpowiedzUsuńdomowe wafle!! o tak :) a jeszcze sezamowe...
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńkuszą :))