środa, 12 grudnia 2012

WAFELKI SEZAMOWE


Składniki:

1 opakowanie suchych wafli
300g krówek
5 łyżek sezamu
2 łyżki śmietanki
1 łyżka mleka w proszku (ewentualnie)
100g gorzkiej czekolady
2 łyżki masła

Wykonanie:

W rondelku umieścić krówki i śmietankę. Podgrzewać do momentu, aż krówki się roztopią i utworzą jednolitą masę. Dodać lekko zmielone w młynku do kawy ziarno sezamu i ewentualnie mleko w proszku. Dokładnie wymieszać.
W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z masłem. Wymieszać.
Wafelki smarować dość cienką warstwą masy. Ja robiłam 2 warstwy masy krówkowej i jedną czekoladowej, ale każdy może tworzyć wafelki wedle własnego uznania.


6 komentarzy:

  1. Piękne!
    Pysznie je sfotografowałaś.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Amber, dziękuję Ci bardzo za tak miły komplement. Ja z reguły nie jestem zadowolona ze swoich zdjęć.

      Usuń
  2. oj ale ja lubię domowe wafle! a takiego połączenia jeszcze nie jadła :(

    OdpowiedzUsuń
  3. domowe wafle!! o tak :) a jeszcze sezamowe...

    OdpowiedzUsuń