piątek, 7 grudnia 2012
ZŁOCISTE KĄSKI RYBNE
Dzisiaj ryba, bo smaczna i zdrowa, w przeciwieństwie do mnie.
Składniki:
400g filetów z dorsza
5 łyżek mąki ryżowej
1 łyżeczka curry w proszku
mleko kokosowe
sól i pieprz
olej do smażenia
Wykonanie:
Filety rybne pokroić na mniejsze kawałki. Posolić i popieprzyć. Mąkę wymieszać z przyprawą curry i dodać tyle mleczka kokosowego lub ostatecznie wody, aby uzyskać ciasto o konsystencji śmietany. W cieście zanurzać kawałki ryby i smażyć na głębokim tłuszczu, aż będą złociste i chrupiące. Po usmażeniu osączyć na papierowym ręczniku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ojoj nie dobrze żeś nie smaczna ;P
OdpowiedzUsuńa rybka faktycznie niczego sobie :) mniam :)