piątek, 7 grudnia 2012

ZŁOCISTE KĄSKI RYBNE


Dzisiaj ryba, bo smaczna i zdrowa, w przeciwieństwie do mnie.


Składniki:

400g filetów z dorsza
5 łyżek mąki ryżowej
1 łyżeczka curry w proszku
mleko kokosowe
sól i pieprz
olej do smażenia

Wykonanie:

Filety rybne pokroić na mniejsze kawałki. Posolić i popieprzyć. Mąkę wymieszać z przyprawą curry i dodać tyle mleczka kokosowego lub ostatecznie wody, aby uzyskać ciasto o konsystencji śmietany. W cieście zanurzać kawałki ryby i smażyć na głębokim tłuszczu, aż będą złociste i chrupiące. Po usmażeniu osączyć na papierowym ręczniku.

1 komentarz:

  1. ojoj nie dobrze żeś nie smaczna ;P
    a rybka faktycznie niczego sobie :) mniam :)

    OdpowiedzUsuń