poniedziałek, 8 kwietnia 2013

SORBET TRUSKAWKOWY Z BAZYLIĄ



W końcu przyszła wiosna! Z tej okazji bardzo wiosenny, a nawet powiedziałabym bardziej letni deser.

Składniki:

300g truskawek
sok wyciśnięty z 1/2 pomarańczy
10 dużych listków bazylii
1 łyżka cukru (lub wedle własnego uznania)

Wykonanie:

Truskawki umyć, pokroić na połówki i włożyć do zamrażalnika na około 3 godziny. Po tym czasie zmiksować je w blenderze z reszta składników. Od razu podawać.


4 komentarze:

  1. Tu wszędzie jeszcze śnieg dookoła, a tu takie pyszności:) Wspaniałe:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha, uwielbiam połączenie owoców z bazylią :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kolor ma obłędny, niesamowicie intensywny. Zdecydowanie smak lata :)

    OdpowiedzUsuń