środa, 15 maja 2013
MAKARON Z CZERWONYM PESTO, CUKINIĄ I TYMIANKIEM
Makaron jest cudowny. W tak łatwy i szybki sposób można wyczarować z niego smaczne i sycące danie. Wystarczy puścić wodze fantazji.
Składniki:
250g makaronu
2 małe cukinie
kilka gałązek świeżego tymianku
1/2 szklanki suszonych pomidorów
3 łyżki oliwy ze słoika z suszonymi pomidorami
2 ząbki czosnku
40g sera typu parmezan (startego)
oliwa do smażenia, sól i pieprz
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente i odcedzić. Cukinię umyć i pokroić na nieduże kawałki. Na patelni rozgrzać odrobiną oliwy i podsmażać na niej cukinię przez około 5 minut. Pod koniec smażenia dodać listki tymianku i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Resztę składników umieścić w malakserze i rozdrobnić. Do ciepłego makaronu dodać pesto z pomidorów i dokładnie wymieszać, aby pokryło cały makaron. Dodać cukinię z tymiankiem i zajadać.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pyszna propozycja na wege obiad :) Zapraszam do udziału w akcji :D
OdpowiedzUsuńpyszne danie:) bardzo lubię takie połączenia:)
OdpowiedzUsuńZrobiłam wczoraj, wyszło pychotka, to nie pierwszy super przepis od ciebie :)
OdpowiedzUsuńCieszę się i dziękuję:)
Usuń