poniedziałek, 13 maja 2013
TOSTADA Z GUACAMOLE
Uwielbiam guacamole. Mogłabym je jeść codziennie. Poniżej przedstawiam moją wersję, która najbardziej odpowiada mi smakowo, a jest wypadkową różnych przepisów znalezionych w książkach i w necie.
Składniki:
1 opakowanie krążków tostada
2 dojrzałe awokado (użyłam tych ciemnych)
1/2 pomidora
1/2 małej cebuli
sok z 1/2 cytryny
sól
Wykonanie:
Miąższ z pomidora i cebulę bardzo drobno posiekać lub zmiksować w blenderze. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i wyjąć środek łyżeczką. Rozgnieść widelcem i szybko polać sokiem z cytryny, aby nie ciemniało. Wymieszać z resztą składników, doprawić do smaku solą. Nałożyć na krążki tostada i zajadać.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pyszna przekąska, często robię :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł z podaniem guacamole na tostadas :) Podoba mi się :) Zachęcam do dodania przepisu do właśnie trwającej akcji meksykańskiej Hola Mexico.
OdpowiedzUsuńDodałam :)
UsuńGuacamole ma w sobie coś uzależniającego. Fajny pomysł i do tego jaki smaczny :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Malwinna
pysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuń