poniedziałek, 3 czerwca 2013

PIECZONE WARZYWA Z SEREM FETA



Po mięsnych weekendowych obiadach i kiełbaskach z grilla przyszedł czas na coś lżejszego. Dziś na obiad pieczone warzywa z fetą.

Składniki:

2 niewielkie cukinie
2 czerwone papryki
8 małych cebulek
2 łyżki oliwy
1 łyżka suszonego oregano
150g sera feta
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Warzywa umyć. Paprykę i cukinię pokroić na spore kawałki. Cebulki obrać. Wszystkie warzywa polać oliwą, posypać oregano i dokładnie wymieszać, aby wszystkie pokryły się tłuszczem. Przełożyć na blachę do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180C, aż warzywa będą miękkie. Wyjąć doprawić i pokruszyć na nie ser feta.


2 komentarze:

  1. ciekawa propozycja :D napewno spróbuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. fantastyczna kombinacja :) wypróbuje na pewno i to w najbliższym czasie :)

    OdpowiedzUsuń