poniedziałek, 1 lipca 2013

SZYBKA PASTA KANAPKOWA Z CIECIORKI





Składniki:

1 puszka cieciorki
10 suszonych pomidorów (z zalewy)
2 średniej wielkości ząbki czosnku
5 łyżek posiekanej natki pietruszki
odrobina oliwy z oliwek

Wykonanie:

Cieciorką dokładnie osączamy i płuczemy na sitku. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3 komentarze:

  1. pyszne takie pasty są, a Twoja ma piękny kolorek i na pewno jest bardzo smakowita :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ostatnio coraz częściej używam cieciorki, a Twoja propozycja jest idealna. Zawsze coś nowego do chleba. Wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń