piątek, 27 września 2013
LODY - ORZECH ZIEMNY
Najłatwiejsze lody na świecie. Powstały w wyniku bardzo mocnej fazy mojego syna na masło orzechowe.
Bazowałam na przepisie Nigelli Lawson.
Składniki:
300ml śmietany kremówki
175g mleka skondensowanego słodzonego
4 solidne łyżki masła orzechowego
Wykonanie:
Mleko skondensowane wymieszać dokładnie z mlekiem skondensowanym. Śmietanę ubić i połączyć z pozostałymi składnikami. Umieścić w pojemniku na lody w zamrażalniku i zamrażać 6 godzin. W przypadku, gdy posiadamy maszynę do robienia lodów, po prostu umieszczamy w niej wszystkie składniki i postępujemy zgodnie ze wskazówkami producenta.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
orzechowe lody, moje ulubione! zjadłabym! mimo że tak zimno :D
OdpowiedzUsuńLody orzechowe to jedne z najlepszych a kiedy są domowej roboty smakują jeszcze lepiej ;D
OdpowiedzUsuń