piątek, 27 września 2013

LODY - ORZECH ZIEMNY




Najłatwiejsze lody na świecie. Powstały w wyniku bardzo mocnej fazy mojego syna na masło orzechowe.
Bazowałam na przepisie Nigelli Lawson.

Składniki:

300ml śmietany kremówki
175g mleka skondensowanego słodzonego
4 solidne łyżki masła orzechowego

Wykonanie:

Mleko skondensowane wymieszać dokładnie z mlekiem skondensowanym. Śmietanę ubić i połączyć z pozostałymi składnikami. Umieścić w pojemniku na lody w zamrażalniku i zamrażać 6 godzin. W przypadku, gdy posiadamy maszynę do robienia lodów, po prostu umieszczamy w niej wszystkie składniki i postępujemy zgodnie ze wskazówkami producenta.




2 komentarze:

  1. orzechowe lody, moje ulubione! zjadłabym! mimo że tak zimno :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Lody orzechowe to jedne z najlepszych a kiedy są domowej roboty smakują jeszcze lepiej ;D

    OdpowiedzUsuń