środa, 20 listopada 2013

ZDROWE CIASTO KAKAOWE




Składniki:

200g mąki pszennej
130g mąki z brązowego ryżu
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
50g kakao
0,25 łyżeczki soli
250ml syropu klonowego
100ml oleju
100ml mleka ryżowego
100ml mocnej kawy
90g drobinek czekoladowych


Wykonanie:

Do dużej misy przesiewamy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i kakao, Dodajemy mąkę z brązowego ryżu i sól. Mieszamy. W innej misie łączymy za pomocą trzepaczki olej, syrop klonowy, mleko ryżowe i kawę. Dodajemy mokre składniki do suchych i mieszamy do połączenia się wszystkich składników, ale najkrócej jak to możliwe. Masę wylewamy do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy drobinkami czekoladowymi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 25 minut.



Zainspirowane przepisem Gwyneth Paltrow na czekoladowe brownie.


4 komentarze:

  1. mąka z brązowego ryżu-zaskakujące! Mogę zmielić surowy ryż i będzie to samo? :)

    Ile groszków!!!! ;D Mmmm <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo zdrowe i na pewno równie smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniami :) zjadłabym kawałek...

    OdpowiedzUsuń