czwartek, 30 stycznia 2014
GINGER AND RICE MILK CHAI
Składniki:
350ml wody
120ml mleka ryżowego
8 ziarenek kardamonu lekko rozgniecionych
kawałek kory cynamonu
3 cienkie kawałki świeżego imbiru
1 torebka czarnej herbaty
miód w ilości dowolnej
Wykonanie:
W rondelku umieścić wodę, mleko ryżowe, cynamon, kardamon i imbir. Podgrzewamy, a kiedy zacznie wrzeć gotujemy na bardzo małym ogniu około 20 minut. Zdjąć a ognia i umieścić torebkę herbaty na około 1 minutę. Przelać do dużej szklanki i ewentualnie dosłodzić miodem.
Źródło przepisu - książka Anjum Anand pt. "Eat right for your body type".
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
bardzo ciekawa opcja :) myślisz że esencji herbacianej z imbryczka można dolać zamiast wrzucać torbiszcze???
OdpowiedzUsuńPewnie :) pełna dowolność.
Usuńwygląda świetnie , na pewno smaczne:)
OdpowiedzUsuń