wtorek, 13 maja 2014
BEZGLUTENOWE TARTALETKI Z CZEKOLADĄ I MALINAMI
Składniki:
200g mielonych migdałów
4 łyżki miodu
200g czekolady
100ml mleka migdałowego
maliny (ja zużyłam 120g)
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (ewentualnie)
Wykonanie:
Migdały wymieszać z miodem, do uzyskania lepkiej masy. Dwie duże lub cztery mniejsze formy na tartaletki wysmarować masłem i obsypać mąką bezglutenową. Następnie wylepić je ciastem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C na około 10 minut. W tym czasie roztopić w kąpieli widnej czekoladę z mlekiem migdałowym. Dodać ekstrakt z wanilii i dobrze wymieszać. Lekko ostudzić i napełnić masą także wystudzone tartaletki. Wierzch udekorować malinami.
Źródło przepisu - program "Szczypta smaku" (TVN Style) z moimi zmianami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz