wtorek, 20 maja 2014
LEMONIADA RABARBAROWA
Składniki:
300g rabarbaru
170g cukru
2 gałązki estragonu
125ml soku z cytryny
2 szklanki kostek lodu
plastry cytryny (ewentualnie)
Wykonanie:
Rabarbar umyć pokroić i umieścić w garnku. Do garnka wlać także 180ml wody, dodać cukier i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować około 10 minut. Zdjąć z ognia i włożyć gałązki estragonu i wystudzić do temperatury pokojowej. Następnie przecedzić, połączyć z sokiem cytrynowym oraz 1 i 1/4l zimnej wody. Na koniec dodać lód i ewentualnie plastry cytryny. Podawać w szklankach lub buteleczkach.
Źródło przepisu - magazyn KUCHNIA 05,2014
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ależ ona musi być pyszna! I ten kolor!
OdpowiedzUsuńSuper przepis:)
OdpowiedzUsuńpysznie! poproszę szklaneczkę :)
OdpowiedzUsuń