piątek, 30 maja 2014
SZYBKIE NUDLE ZE SZPARAGAMI I KURCZAKIEM
Składniki:
200g ulubionych nudli (ja użyłam tych o smaku chili)
1 pęczek szparagów (najlepiej zielonych)
200g pokrojonej piersi kurczaka
1/2 pęczka drobnego szczypiorku
1 ząbek czosnku drobno posiekany
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka sosu ostrygowego
1cm kawałek imbiru obrany i starty
olej do smażenia
Wykonanie:
Nudle ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odłożyć. Szparagi umyć, odciąć dolne końcówki, a resztę pokroić na około 2cm kawałki. W woku lub na dużej patelni rozgrzać olej. Dodać imbir, czosnek oraz mięso z kurczaka i smażyć przez około 3 minuty. Dodać kawałki szparagów i podsmażać, aż zmiękną. Na koniec dodać sos sojowy i ostrygowy. Gotować minutę lub do momentu, aż się delikatnie zredukuje. Zdjąć z palnika. Wmieszać nudle i pokrojony szczypiorek. Podawać.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda smakowicie, bardzo lubię takie potrawy :)
OdpowiedzUsuńbardzo apetyczne danie :)
OdpowiedzUsuń