wtorek, 22 lipca 2014
OMLET Z KREWETKAMI
Składniki:
250g krewetek
1/2 pęczka pietruszki
2 ząbki czosnku
5 jajek
1 łyżeczka suszonych płatków chilli
sól
oliwa do smażenia
Wykonanie:
Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy. Włożyć posiekany czosnek, a po chwili krewetki i płatki chilli. Smażyć kilka minut, aż krewetki będą gotowe. Odłożyć do ostygnięcia. Jajka rozbić i oddzielić białka od żółtek. Żółtka wymieszać z pietruszką i pokrojonymi krewetkami. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy z żółtkami i krewetkami. Doprawić do smaku solą. Smażyć na niewielkiej patelni (10 - 12cm średnicy) z obydwu stron. Z podanej ilości składników wyjdzie 5 małych omletów.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuń