czwartek, 24 lipca 2014
WARZYWNE BURGERY
Składniki:
1 pęczek włoszczyzny
1 cebula
1/2 czerwonej papryki
1 pęczek natki pietruszki
2 łyżeczki suszonego oregano
1/2 szklanki płatków owsianych
oliwa
sól i pieprz
Wykonanie:
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy na niewielkie kawałki. Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy solą, pieprzem i oregano. Skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C. Pieczemy warzywa do miękkości. Lekko ostudzone warzywa miksujemy z płatkami owsianymi i posiekaną natką pietruszki. Z masy formujemy niewielkie kotleciki, które smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron.
Źródło inspiracji - "Kukbuk rodzina"
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Na pewno są smaczne :)
OdpowiedzUsuńbardzo pysznie się prezentują!
OdpowiedzUsuń