czwartek, 24 lipca 2014

WARZYWNE BURGERY




Składniki:

1 pęczek włoszczyzny
1 cebula
1/2 czerwonej papryki
1 pęczek natki pietruszki
2 łyżeczki suszonego oregano
1/2 szklanki płatków owsianych
oliwa
sól i pieprz

Wykonanie:

Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy na niewielkie kawałki. Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy solą, pieprzem i oregano. Skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C. Pieczemy warzywa do miękkości. Lekko ostudzone warzywa miksujemy z płatkami owsianymi i posiekaną natką pietruszki. Z masy formujemy niewielkie kotleciki, które smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron.



Źródło inspiracji - "Kukbuk rodzina"


3 komentarze:

  1. bardzo pysznie się prezentują!

    OdpowiedzUsuń
  2. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń