piątek, 28 sierpnia 2015
CYTRYNOWE CIASTO KUKURYDZIANE Z JAGODAMI
Składniki:
225g miękkiego masła
200g cukru
3 jajka
100g mąki
100g kaszy kukurydzianej
100g zmielonych migdałów
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cytryna (skórka i sok)
200g jagód lub borówek amerykańskich
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodawać po jednym jaku dokładnie mieszając. Dodać mąkę, zmielone migdały, kaszę kukurydzianą, proszek do pieczenia oraz sok i skórkę z cytryny. Na koniec delikatnie wmieszać jagody lub borówki. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez około godziny.
Źródło przepisu - książka Billa Grangera pt. "Najlepsze dania Billa".
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Idealne do maczania w mleku! Mniam :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
mniam! Ja bym do tego napiła się herbatki :D
OdpowiedzUsuńMmm, wybornie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńciekawy skład... pysznie się zapowiada!
OdpowiedzUsuń